Home
BOOR i-Magazine
Scholen
Intranet
zoeken

terug naar lijst

Gezocht: derdejaars stagiair communicatie (vanaf september 2018) - BOOR Services | Communicatie

Ben jij derdejaars en op zoek naar een stage vanaf september 2018? Dan is deze opdracht misschien wat voor jou. Bij team communicatie van BOOR (de stichting van het openbaar onderwijs in Rotterdam) zijn we op zoek naar een stagiair die mee wil werken op onze afdeling, met de focus op online communicatie. Je komt te werken in een klein team van ervaren adviseurs, op wiens professionele begeleiding je kan rekenen!

 

De opdracht

Stichting BOOR is het bestuur van het openbaar onderwijs in Rotterdam. Alle openbare basisscholen, scholen voor voortgezet onderwijs en scholen voor speciaal basisonderwijs vallen onder ons bestuur. Op het bestuurskantoor zit een klein team van communicatieadviseurs, die verantwoordelijk zijn voor de corporate communicatie (online en offline), crisiscommunicatie, perscontacten, publiciteit en profilering van de stichting. Ook kunnen scholen hier aankloppen voor advies bij communicatievraagstukken. Tijdens je stage werk je mee in dit team en kun je je tanden zetten in allerhande interessante vraagstukken. De focus van de stage ligt op online werkzaamheden: onder andere het professionaliseren van de websites van enkele scholen en het bijdragen aan content voor de social mediakanalen van BOOR.

 

Wat zijn de werkzaamheden?

Bij de werkzaamheden horen:

  • Ondersteuning bij het werk van team communicatie van BOOR. Denk aan het schrijven en plaatsen van nieuwsberichten, het schrijven van (web)teksten, het bijdragen aan communicatieplannen, het opstellen, uitvoeren en bewaken van communicatieplanningen, contacten met vormgevers en drukkers et cetera.
  • Bijdragen aan de professionalisering van de online presentatie van scholen van BOOR;
  • Bijdragen aan de content van de sociale mediakanalen van BOOR.

 

Wat vragen we van jou?

  • Je volgt een opleiding communicatie, media of marketing;
  • Je kunt goed schrijven en hebt interesse in online communicatie en presentatie;
  • Je hebt goede sociale vaardigheden;
  • Je hebt kennis van of ervaring met verschillende soorten content management systemen en sociale media;
  • Je bent minimaal 24 uur per week beschikbaar;
  • Je woont in (de buurt van) Rotterdam.

Wat bieden we jou?

Je komt stage lopen bij het grootste schoolbestuur van Nederland, en krijgt de kans om bij te dragen aan het beste openbaar onderwijs van Rotterdam. Jouw plek is op het bestuurskantoor van BOOR, BOOR Services. Hier werkt een klein team van communicatieadviseurs aan projecten van en voor de scholen en het onderwijs. Naast goede begeleiding en plezierige werkrelaties, krijg je bij BOOR ook een passende stagevergoeding.Document Nadere informatie en solliciteren:
Contact
Heb je interesse, stuur dan je cv met korte motivatie naar redactie@stichtingboor.nl. Laat ook even weten wanneer je kunt beginnen. We nemen snel contact met je op!

Over stichting BOOR
Stichting BOOR verzorgt het openbaar basisonderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet (speciaal) onderwijs in Rotterdam. In totaal zijn er 78 scholen, waar dagelijks voor ongeveer 30.000 leerlingen onderwijs wordt verzorgd.

Geplaatst op:
18 juni 2018

Reageer:
Zo snel mogelijk

Met ingang van:
1 september 2018

Werving:
Intern en extern

School:
BOOR Services | Communicatie

Deelgemeente:
Noord

Soort dienstverband:
Stage