Home
BOOR i-Magazine
Scholen
Intranet
zoeken

terug naar lijst

Zij-instroomtraject basisonderwijs - BOOR Services | BOOR Selectie

Ga JIJ het verschil maken?

 

Zij-instroomtraject basisonderwijs 

 

Regio Rotterdam, 24 uur per week

 

Heb je er weleens over nagedacht om voor de klas te gaan staan in het basisonderwijs? Stichting BOOR biedt kandidaten met uitstekende geschiktheid voor het basisonderwijs het zij-instroomtraject aan.

 

Leerkracht zijn is niet een baan voor iedereen. De basis is natuurlijk dat je geïnteresseerd bent om kinderen dingen te willen leren. Dat vraagt geduld, creativiteit, leiderschap en grote algemene kennis. Je moet contact kunnen maken met kinderen, hen in actie en beweging kunnen krijgen en organisatorische vaardigheden hebben. Als je een klas runt, vergt dat een behoorlijke voorbereiding en moet je snel iets kunnen regelen als zaken anders lopen dan verwacht. Je bent in staat om een veilige en uitdagende leeromgeving te creëren en je richt je op het ontwikkelen van de talenten van de kinderen. Ook kun je goed met anderen samenwerken, want lesgeven doe je niet alleen. Verder heb je een afgeronde hbo- of wo-opleiding.

 

Eisen traject zij-instroom in het beroep (speciaal) basisonderwijs

 

Om in aanmerking te komen voor het traject zij-instroom in het beroep voor het (speciaal) basisonderwijs (primair onderwijs) moet je beschikken over:

 

  • Een afgeronde hbo of wo-opleiding;
  • Voor het onderwijs voldoende maatschappelijke ervaring en beroepservaring;
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) (bij indiensttreding)

Jij maakt het verschil op onze scholen. Jouw sterke punten zijn een professionele houding, flexibiliteit en je hebt het vermogen snel te schakelen. Je bent fris, dynamisch en je staat stevig in je schoenen. Je bent vanaf februari 2019 fulltime beschikbaar en je hebt in de twee jaar daarvoor niet als student aan een lerarenopleiding ingeschreven gestaan met het doel een lesbevoegdheid te halen, tenzij je jouw diploma behaald hebt.

 

Wat biedt het zij-instroomtraject bij BOOR jou?

 

Je krijgt een aanstelling tot het einde van het twee jaar durende traject voor 0,6 wtf (24 uur) en, na een succesvolle afronding van de opleiding, een vaste aanstelling bij BOOR. Je wordt ingeschaald als leraarondersteuner in schaal 7,  maximum trede 8 met een salaris van € 2.531,- bij een fulltime aanstelling, afhankelijk van het laatst genoten salaris. Je krijgt reiskostenvergoeding en de vakanties worden doorbetaald. BOOR verzorgt de aanmelding bij Hogeschool Rotterdam en wij betalen je opleiding, de studieboeken, het assessment en de begeleiding. Andere voordelen zijn: een eindejaarsuitkering, direct pensioen opbouwen, fiscale uitregeling voor reiskosten, en mogelijkheid tot gebruik maken van het fietsplan.  We bieden je uitdaging en plezier in een nieuwe werkomgeving op een van onze BOOR scholen. Een uitstekende basis voor de rest van je carrière! 

 

Waar ga je werken?

 

Stichting BOOR verzorgt het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam. In totaal zijn er 78 scholen, waar dagelijks aan ongeveer 30.000 leerlingen les wordt gegeven. Als toekomstig groepsleerkracht bij BOOR word je onderdeel van de school. BOOR matcht jou aan de hand van de behoefte van onze scholen en jouw wensen,  aan een school in het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs of speciaal (voortgezet) onderwijs. BOOR biedt naast regulier onderwijs, ook conceptonderwijs als Montessori-, Jenaplan- en Daltononderwijs aan. 

 

Hoe ziet de procedure er verder uit?

 

Als jij geïnteresseerd bent in het zij-instroomtraject bij BOOR volgt, na jouw sollicitatie, een eerste kennismakingsgesprek bij BOOR. Op basis daarvan wordt een volgende gesprek ingepland waarin wordt bekeken of jij en BOOR een goede match zijn. Vervolgens krijg je een assessment bestaande uit een toets Wiscat (rekenen), toetsing van je portfolio, een criteriumgericht interview en een praktijkles. Na een succesvolle afronding van het assessment word je aan een school gekoppeld en start de opleiding in februari 2019.Document Nadere informatie en solliciteren:
Ben jij klaar voor de uitdaging van je leven?

Als jij de uitdaging met BOOR aan wil gaan dan ontvangen we graag jouw sollicitatie! Stuur jouw CV en motivatiebrief onder vermelding van ‘sollicitatie zij-instroom’ vóór 1 oktober 2018 naar sollicitatie@stichtingboor.nl. Voor vragen bel je met Tietsia Retel: 06-51 63 64 96.

Geplaatst op:
19 september 2018

Reageer voor:
1 oktober 2018

Met ingang van:
1 februari 2019

Werving:
Intern en extern

School:
BOOR Services | BOOR Selectie

Deelgemeente:
0

Salarisschaal:
cao po, schaal 7, maximum trede 8

Soort dienstverband:
Vacature met uitzicht op vast dienstverband

Functiesoort:
Onderwijzend personeel