terug naar lijst

Roostermaker - Einstein Lyceum

Vacature roostermaker

Stichting BOOR- SNZ
Stichting BOOR verzorgt het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omgeving. In totaal zijn er 82 scholen, waar dagelijks aan ongeveer 30.000 kinderen wordt lesgegeven. Met ruim 3.500 medewerkers zijn wij één van de grotere werkgevers in de regio. Kijk voor meer informatie op www.stichtingboor.nl.

Het Einstein Lyceum
Het Einstein Lyceum is onderdeel van SNZ. Samen met de Hugo de Groot, RVC de Hef en het Olympia College vertegenwoordigen wij het complete aanbod van openbaar voortgezet onderwijs in Rotterdam-Zuid. Vanuit die identiteit staan wij mede aan de basis van het Rotterdam van morgen. Zeker in deze tijd, nu Zuid in beweging komt en de versnellende vernieuwing actueler is dan ooit, ontstaat er een belangrijke opgave voor het onderwijs om aan te haken en mee te vernieuwen. Wij vinden dat onze leerlingen op Zuid, het verdienen om mee te gaan in die vernieuwing. Sterker nog, zij moeten die vernieuwing in de toekomst zelf vormgeven. Om dat te bereiken, leggen we de lat voor onszelf hoog. Met uitdagend en ambitieus onderwijs, in constante verbinding met de maatschappij, willen wij onze leerlingen opleiden tot betrokken en zelfbewuste jongvolwassenen.

Om dit te realiseren, zijn wij altijd op zoek naar bevlogen onderwijzers, ondersteuners en leidinggevenden, die met ons het Rotterdams openbaar onderwijs op Zuid verder willen ontwikkelen. Want het beste wat het openbaar onderwijs te bieden heeft, hoort hier op Zuid, vinden wij. Help jij ons de volgende stap te zetten?

Onze school
Het Einstein Lyceum is een openbare scholengemeenschap voor mavo, havo, atheneum en gymnasium in Hoogvliet (Rotterdam). Met het metrostation Zalmplaat naast de deur is onze school goed bereikbaar. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Dat is te zien aan de resultaten die onze leerlingen halen en aan het team dat zich iedere dag inzet voor onze leerlingen. De basis is goed, ons leerlingenaantal groeit en we werken actief samen met de omliggende basisscholen. We vinden het belangrijk dat we elkaar kennen.

Naast ons reguliere onderwijsprogramma bieden we uitdagende extra's aan in de pijlers World Class, Beeldklas, Sportklas, Muziek & Dans. Het Einstein Lyceum is een school met 900 leerlingen. Het personeelsteam bestaat uit 100 collega’s en is van alle leeftijden, jong in hart en enthousiast. Samenwerking en intercollegiale consultatie staan centraal.

Collectieve ambitie
Onze leerlingen spelen elke dag hun eigen wedstrijd. Wij zien de school als een speelveld waarbij de leerling centraal staat. Hij staat op de middenstip en de wereld ligt aan zijn voeten. Wij, de mentoren, docenten en ouders, moedigen de leerling aan. Wij bereiden de leerling zo goed mogelijk voor om zijn plek in de samenleving te ontdekken en in te nemen. De leerling heeft hierbij de regie.

Elke leerling speelt zijn eigen wedstrijd met als doel om te scoren. Dit doet de leerling op drie niveaus: resultaten, sociale vaardigheden en omgaan met de vrijheden van zichzelf en de ander. Om het speelveld heen staat een enthousiast en betrokken team: de medewerkers van het Einstein Lyceum. Zij observeren, stellen vragen, ondersteunen en dagen uit. De supporters van de leerlingen mogen niet ontbreken bij de wedstrijd: de ouders.
De collectieve ambitie komt voort uit de volgende vijf waardes die kenmerkend zijn voor onze school en de scholengroep. Het geven van aandacht, werken vanuit verbinding met elkaar, een betrokken houding, tonen van nieuwsgierigheid en het nemen van verantwoordelijkheid. Elk personeelslid heeft een belangrijke voorbeeldfunctie in het uitdragen van deze waardes.

Roostermaker (0,7 -1,0 fte)
Ben jij een hands-on persoon met organisatorische skills en heb je ervaring in het maken van roosters?
Dan is deze uitdaging voor jou!

Wat ga je doen?
Je speelt een cruciale rol binnen onze school en je bent verantwoordelijk voor het efficiënt en effectief opstellen van roosters van onze medewerkers en leerlingen die voldoen aan de eisen van de onderwijsprogramma’s. Je werkt samen met docenten, de schoolleiding, de administratie en andere belanghebbende om ervoor te zorgen dat het rooster aansluit op de behoefte van de leerlingen en medewerkers. In deze functie werk je nauw samen met je collega waarbij je ook de aanwezigheid en bereikbaarheid in de week met elkaar afstemt.

Wat je verder gaat doen?
  • opstellen, beheren en updaten van lesroosters voor alle afdelingen en klassen;
  • coördineren en communiceren met docenten en teamleiders om roosterconflicten op te lossen;
  • monitoren van veranderingen in het rooster en tijdig aanpassingen doorvoeren;
  • optimaliseren van de inzet van beschikbare middelen, zoals lokalen en docenten;
  • rapporteren aan het management over de roosterprestaties en verbeteringsmogelijkheden;
  • Ondersteunen van het management team met de formatie.
  • Je creëert een aangename werkomgeving samen met je collega’s.

Wie zoeken wij?
Een flexibele collega die:

  • een mbo of hbo werk-denkniveau heeft.
  • affiniteit en ervaring heeft met het maken van roosters binnen het onderwijs;
  • vaardig is in het werken met het geautomatiseerde roosterprogramma Zermelo;
  • een teamspeler, nauwkeuring, gestructureerd is met een groot kwaliteitsbewustzijn en analytisch vermogen;
  • een goede balans kan vinden tussen de verschillende belangen van partijen;
  • communicatief vaardig is met organisatiesensitiviteit;
  • houdt van puzzelen, creatief is en buiten de kaders kan denken.

Wat bieden wij?

  • Een vacature vanaf 1 augustus 2024 met uitzicht op vast. De benoemingsomvang bedraagt ca. 0,7 t/m 1,0 fte. Schaal 7/8 (OOP- VO).
  • Het Einstein Lyceum is een school waar personeelsleden alle ruimte krijgen om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Aandacht om te leren, te groeien en te werken aan jouw carrière. Dit doen we o.a. met elkaar en individueel via de SNZ-academie.
  • Een fijne werkplek waar je jezelf kunt zijn binnen een energiek en betrokken team.
  • Ontwikkeldagen en gezellige personeelsuitjes.


Enthousiast?
Reageer dan snel. Een assessment gericht op de bovenstaande functie, zal onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.



Nadere informatie en solliciteren:
Vragen?
Bij vragen neem contact op met mevrouw B. Fischer, Directeur Einstein Lyceum via mail: sollicitatie@einsteinlyceum.nl
Meer informatie over het Einstein Lyceum vind je op onze website: www.einsteinlyceum.nl

Geplaatst op:
26 juni 2024

Reageer voor:
31 augustus 2024

Met ingang van:
1 augustus 2024

School:
Einstein Lyceum

Deelgemeente:
Hoogvliet

Aantal wtf/fte:
0.7- 1 fte

Salarisschaal:
conform CAO

Dagen:
nader te bepalen

Soort dienstverband:
Vacature met uitzicht op vast dienstverband

Functiesoort:
Onderwijsondersteunend personeel