Home
BOOR i-Magazine
Scholen
Intranet
zoeken

terug naar lijst

Leerkracht onderbouw en/of middenbouw (fulltime) - Van Rijckevorsel

ONS VERHAAL

Stichting BOOR draagt zorg voor kwaliteit in het onderwijs. (speciaal) Basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. Ongeveer 80 scholen vallen onder onze stichting, waaronder Van Rijckevorselschool in Hoek van Holland.

OBS Van Rijckevorselschool
De sfeer in Hoek van Holland is dorps. Men weet veel van elkaar, ook over het wel en wee van de school. Veel van de ouders met kinderen op de school zijn betrokken bij de school. Er wordt samengewerkt met partners in het dorp waardoor de betrokkenheid en de rol in Hoek van Holland wordt vergroot. De populatie van de school kent een grote diversiteit in de achtergronden van leerlingen, met bijbehorende onderwijsbehoeften.
De school is vlakbij het strand gelegen en liggen er achter de school volkstuinen. Dit maakt dat er unieke mogelijkheden zijn om de natuur te betrekken bij ons onderwijs.


ONS VERHAAL, JOUW VISIE ALS LEERKRACHT

Een jaar van verandering en ontwikkeling voor de Van Rijckevorselschool. Met een wisseling van directie en wisselingen binnen het team, ontstaat bijna vanzelf het gesprek over "waarom doen wij de dingen die we doen?", “waar staan we voor?” en “wat vinden wij belangrijk om onze leerlingen mee te geven?” Dit betekent een zoektocht naar waarden, visie op onderwijs en leidt tot een kritische reflectie op eigen handelen en groei in professionaliteit. Het is waardevol om samen een lerende organisatie te zijn en wij zijn er trots op. Dit lukt niet zonder goed te kijken en luisteren naar onze leerlingen, maar ook naar hun ouders. Samen maken we de school! In augustus 2019 zullen wij met het team, ouders en leerlingen de visie verder vormgeven en meer concreet maken. Dit wordt de basis waar vanuit we zullen werken.
Ben jij de leerkracht die graag deel wil uit maken van een school en team in ontwikkeling. Die zelf mee wil denken en bouwen aan een nieuwe visie op eigentijds onderwijs. Met een enthousiast team, op een openbare basisschool “dorpsschool” in Hoek van Holland? Solliciteer dan direct. Wij kijken er naar uit om kennis met je te maken en te horen wat jouw bijdrage zou kunnen zijn aan het bouwen van een goede school. Waar leerlingen, ouders en leerkrachten graag de uitdaging aan gaan omdat ze weten dat ze er zelf en iedereen om hen heen daar sterker van worden.


WAT MAG JE VAN VAN RIJCKEVORSELSCHOOL EN STICHTING BOOR VERWACHTEN?

Kwaliteit waarborgen! Dat doen we vooral in samenwerking met al onze medewerkers. Door de mobiliteit en flexibiliteit van onze docenten en leerkrachten tussen de BOOR scholen en onderwijsvormen te bevorderen.
Naast jouw dagelijkse werkzaamheden als Leerkracht faciliteren en adviseren Stichting BOOR en de school om jouw carrière en ‘’work-life-balance’’ in het onderwijs te bevorderen. Zo biedt BOOR mogelijkheden jouw vaardigheden en ervaring verder te ontwikkelen. Ben je bijvoorbeeld net klaar met de PABO, dan bieden wij een traject voor startende leerkrachten waarbij je regelmatig inspiratie sessies hebt met gelijkgezinden zodat je niet alleen van elkaar leert, maar ook je eigen netwerk opbouwt. Ben je al wat verder in je carrière en wil je graag je expertise inzetten om andere scholen of teams te helpen dan biedt BOOR ook hier mogelijkheden toe. Kortom een organisatie waarbij jij je zelf zowel horizontaal als verticaal kunt ontwikkelen. Maar er is meer:

• Als startende leerkracht wordt je bij ons op school gecoacht en begeleid;
• Als ervaren leerkracht is er veel ruimte in het team om collega’s te begeleiden en coachen;
• Teamscholingstrajecten worden met het team ieder jaar ingezet ten behoeve van de benodigde ontwikkeling;
• Er zijn veel mogelijkheden om je eigen persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en bij te houden.


WAT WE VAN JOU VERWACHTEN?

• Eigenaarschap;
• Inbreng in nieuwe inzichten en ideeën;
• Meedenken in processen en beleid;
• Actieve houding in de ontwikkelingen;
• Professionele houding;
• Onderzoekende houding;
• Graag willen samenwerken met collega’s, maar ook met andere groepen;
• Kennis van bepaalde specialisaties is een pre. Hierbij kun je denken aan taal/lees specialist, Engels vanaf groep 1 in het basisonderwijs, Kunst en Cultuur specialist, Bouwcoördinatorschap, ervaring met het werken met digitale leermiddelen, kennis van groepsplanloos werken en groepsdoorbroken werken.
• Met enthousiasme willen werken aan deze mooie uitdaging!Nadere informatie en solliciteren:
Zie jij aansluiting met ons verhaal? Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Leuk! Stuur dan je C.V. en motivatie naar ons toe en aan de hand daarvan nodigen wij je uit voor een kennismakingsgesprek met één van onze Recruiters, dit kan overigens ook telefonisch. Zijn we allebei enthousiast, dan nodigen we je graag uit voor een gesprek op de school zelf en gaan we inhoudelijk dieper in op de functie en de visie van de school. Uiteraard zijn we daarna nog enthousiaster geworden van elkaar en dan is het slechts een kwestie van formaliteiten afhandelen en start jij als nieuwe aanwinst op onze school. De kinderen kijken in ieder geval al uit naar jouw komst.
Reageren of vragen?  Neem contact op via sollicitatie@stichtingboor.nl.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Geplaatst op:
14 mei 2019

Reageer:
Zo snel mogelijk

Met ingang van:
Per direct

Werving:
Intern en extern

School:
Van Rijckevorsel

Deelgemeente:
Hoek van Holland