Home
BOOR i-Magazine
Scholen
Intranet
zoeken

terug naar lijst

Groepsleerkracht (breed inzetbaar) met specialisatie meer- en hoogbegaafdheid (0,6 fte) - Eduard van Beinum

Ons verhaal

Stichting BOOR draagt zorg voor kwaliteit in het (speciaal) Basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. Ongeveer 80 scholen vallen onder onze stichting, waaronder basisschool Eduard van Beinum.  

Onze kleinschalige school staat in Hillegersberg, Rotterdam. De school heeft een dorps karakter en is een Early Bird- & Minerva-school.  

Ons verhaal, jouw visie als leerkracht

Op onze school kijken we naar de mogelijkheden van een kind. We hebben een positieve kijk op kinderen en hun talenten. Daarvoor bieden we een veilige omgeving. Wij vinden het belangrijk dat kinderen plezier beleven aan het leerproces, omdat wij denken dat kinderen die met plezier leren gemotiveerder zijn en intensiever leren. Wij maken gebruik van lesmethoden, maar schuiven deze ook regelmatig aan de kant; lesdoelen zijn immers op meerdere manieren te bereiken. Ook hebben we voor het vak wereldoriëntatie een geheel eigen curriculum ontwikkeld waarin kinderen in thematisch onderwijs bezig zijn met creëren en onderzoeken. Daarnaast ervaren kinderen meer plezier door (deels) eigenaar te zijn van de eigen ontwikkeling. Dit schooljaar hebben we daarom een ‘rapportfolio’ geïmplementeerd. Jij, als nieuwe collega, kan je hier volledig in vinden. Wij als Minerva-school bieden onze (meer)begaafde populatie passend onderwijs binnen en buiten de klas. Jij als HB-specialist ondersteunt de leerkrachten, waar nodig en coördineert of draagt zorg voor het aanbod in de plusgroep. Wij zoeken per 1 augustus 2019 iemand die in samenwerking met het team de reeds ingezette ontwikkelingen verder kan brengen en inspeelt op actuele ontwikkelingen op het gebied van meer- en hoogbegaafdheid..

Wat kan je van Obs Eduard van Beinum en stichting BOOR  verwachten?

Kwaliteit waarborgen! Dat doen we vooral in samenwerking met al onze medewerkers. Door de mobiliteit en flexibiliteit van onze docenten en leerkrachten tussen de BOOR scholen en onderwijsvormen te bevorderen.

Naast jouw dagelijkse werkzaamheden als Leerkracht faciliteren en adviseren stichting BOOR en de school om jouw carrière en ‘’work-life-balance’’ in het onderwijs te bevorderen. Zo biedt BOOR mogelijkheden jouw vaardigheden en ervaring verder te ontwikkelen. Ben je bijvoorbeeld net klaar met de PABO,  dan bieden wij een traject voor startende leerkrachten waarbij je regelmatig inspiratie sessies hebt met gelijkgezinden zodat je niet alleen van elkaar leert, maar ook je eigen netwerk opbouwt. Ben je al wat verder in je carrière en wil je graag je expertise inzetten om andere scholen of teams te helpen dan biedt BOOR ook hier mogelijkheden toe. Kortom een organisatie waarbij jij je zelf zowel horizontaal als verticaal kunt ontwikkelen. Maar er is meer:

 • Een kleinschalige dorpse school met collega’s die met lef en liefde voor de klas staan;

 • Een fijne werksfeer met collegiale ondersteuning;

 • Ruimte om creatieve lessen te geven, door de thematische werkwijze die wij in alle groepen hebben doorgevoerd;

 • Fantastische kinderen en betrokken ouders;

 • Ruimte om je verder te ontwikkelen en je talenten effectief te benutten in de dagelijkse praktijk;

Wat we van jou verwachten

 • Je vindt het leuk actief mee te denken in vernieuwingen en ontwikkelingen;

 • Je hebt aantoonbare ervaring als HB-specialist;

 • Je coacht leerkrachten “on te job” op het gebied van meer- en hoogbegaafdheid;

 • Je coördineert of draagt zorg voor het aanbod in onze plusgroep.

 • Je deelt kennis en kunde met het team (organiseert bijv. workshops);

 • Je voert het bestaande beleid uit en verdiept op basis van actuele ontwikkelingen.

 • Je bent bereid naast HB-specialist ook lesgevende taken op je te nemen; één dag in groep 3 en één dag in groep 8.

Hoe ziet jouw sollicitatieproces er uit?

Zie jij aansluiting met ons verhaal? Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Leuk! Stuur dan je C.V. en motivatie naar ons toe en aan de hand daarvan nodigen wij je uit voor een kennismakingsgesprek met één van onze recruiters, dit kan overigens ook telefonisch. Zijn we allebei enthousiast, dan nodigen we je graag uit voor een gesprek op de school zelf en gaan we inhoudelijk dieper in op de functie en de visie van de school. Uiteraard zijn we daarna nog enthousiaster geworden van elkaar en dan is het slechts een kwestie van formaliteiten afhandelen en start jij als nieuwe aanwinst op onze school. De kinderen kijken in ieder geval al uit naar jouw komst.Nadere informatie en solliciteren:

Reageren of vragen? Neem contact op via sollicitatie@stichtingboor.nl.

Specifieke informatie en solliciteren:
Meer informatie kunt u opvragen bij Joelle Schuilenburg, directeur, telefoon: 010-4226026
U kunt uw motivatiebrief en uw CV vanaf heden mailen naar: joelle.schuilenburg@stichtingboor.nl


Geplaatst op:
23 mei 2019

Reageer:
Zo snel mogelijk

Met ingang van:
1 augustus 2019

Werving:
Intern en extern

School:
Eduard van Beinum

Deelgemeente:
Hillegersberg-Schiebroek

Soort dienstverband:
Vacature met uitzicht op vast dienstverband

Functiesoort:
Onderwijzend personeel