zoeken

terug naar lijst

Leerkracht OBS Dakpark Bovenbouw fulltime - Obs Dakpark

Ons verhaal


Stichting BOOR draagt zorg voor kwaliteit in het onderwijs. (speciaal) Basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. Ongeveer 80 scholen vallen onder onze stichting, waaronder OBS Darkpark. 
Obs Dakpark is een school met een lange geschiedenis. De school heeft verschillende namen gehad. Wat tot voor kort een school met twee locaties was,  is veranderd in twee zelfstandige scholen met ieder een eigen naam, eigen identiteit. De school is gelegen aan de voet van het Dakpark en ontleent haar naam aan dit groene park. Het verborgen geheim van onze school is de binnentuin. Wij hebben een geweldige binnentuin / speelplaats, waar kinderen naar hartenlust veilig kunnen spelen en ravotten.


Ons verhaal, jouw visie als leerkracht

 

Ons verhaal vormt de basis van jouw visie. De leerlingen die nu op school zitten zijn de burgers van morgen. Betrokkenheid, burgerschap en verantwoordelijkheid zijn daarbij essentiële pijlers. Door leerlingen te leren hoe belangrijk je leefomgeving is en dat je daar ook (zelf en samen) invloed op uit kunt oefenen door krachten te bundelen, maak je hen bewust van het feit, dat zij zelf de regie over hun toekomst kunnen hebben en hun toekomst kunnen beïnvloeden. Wij willen de komende jaren een “groene” school worden. Wat betekent dat? Wij willen onze leerlingen leren wat duurzaamheid is, wat klimaatverandering betekent, wat schone energie is en wat energiebesparing voor ons en onze omgeving kan doen. We helpen leerlingen om verantwoordelijke, zelfredzame en bewuste burgers te worden.


Wat mag je van OBS Dakpark en Stichting BOOR  verwachten?

 

Kwaliteit waarborgen! Dat doen we vooral in samenwerking met al onze medewerkers. Door de mobiliteit en flexibiliteit van onze docenten en leerkrachten tussen de BOOR scholen en onderwijs-vormen te bevorderen.
Naast jouw dagelijkse werkzaamheden als leerkracht faciliteren en adviseren Stichting BOOR en de school om jouw carrière en ‘’work-life-balance’’ in het onderwijs te bevorderen. Zo biedt BOOR mogelijkheden jouw vaardigheden en ervaring verder te ontwikkelen. Ben je bijvoorbeeld net klaar met de PABO,  dan bieden wij een traject voor startende leerkrachten waarbij je regelmatig inspiratie sessies hebt met gelijkgezinden zodat je niet alleen van elkaar leert, maar ook je eigen netwerk opbouwt. Ben je al wat verder in je carrière en wil je graag je expertise inzetten om andere scholen of teams te helpen dan biedt BOOR ook hier mogelijkheden toe. Kortom een organisatie waarbij jij je zelf zowel horizontaal als verticaal kunt ontwikkelen.

Maar er is meer:
- Je bent 4 of 5 dagen beschikbaar;
- Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring
- Ondersteuning in kennis en ervaring;
- De kans om mee te bouwen aan een groene school
- Ruimte om jezelf als leerkracht verder te ontwikkelen;
- Wij hebben op pedagogisch en op didactisch gebied schoolbreed zoveel mogelijk een zelfde aanpak. Dat vertaalt zich in een rustige en prettige werksfeer voor leerling en leerkracht.


Wat we van jou verwachten?

 

Bijdragen aan de talentontwikkeling van iedere leerling. Onze verwachting? Jij ondersteunt en draagt onze visie in je dagelijkse omgang met de kinderen uit.  Daarbij streef je de kwaliteit na die wij verwachten van onze leerkrachten. Als groepsleerkracht creëer je een klimaat waarbij kinderen, collega’s en ouders zich gestimuleerd en gewaardeerd voelen. Jij speelt een rol in het creëren van een ‘groene’ school. Goed onderwijs is de toekomst, maar ook een veilig en schoon milieu voor onze kinderen en jij weet als geen ander dit samen te brengen in de pedagogische en didactische aanpak van de kinderen in jouw groep.Nadere informatie en solliciteren:
Zie jij aansluiting met ons verhaal? Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Leuk! Stuur dan je C.V. en motivatie naar ons toe en aan de hand daarvan nodigen wij je uit voor een kennismakingsgesprek met één van onze Recruiters, dit kan overigens ook telefonisch. Zijn we allebei enthousiast, dan nodigen we je graag uit voor een gesprek op de school zelf en gaan we inhoudelijk dieper in op de functie en de visie van de school. Uiteraard zijn we daarna nog enthousiaster geworden van elkaar en dan is het slechts een kwestie van formaliteiten afhandelen en start jij als nieuwe aanwinst op onze school. De kinderen kijken in ieder geval al uit naar jouw komst.
Reageren of vragen?  Neem contact op via solliciteren@stichtingboor.nl.

Geplaatst op:
3 september 2019

Reageer voor:
15 september 2019

Met ingang van:
Per direct

Werving:
Intern en extern

School:
Obs Dakpark

Deelgemeente:
Delfshaven

Aantal wtf/fte:
1.0

Soort dienstverband:
Vacature met uitzicht op vast dienstverband

Functiesoort:
Onderwijzend personeel