Home
BOOR i-Magazine
Scholen
Intranet
zoeken

terug naar lijst

Leerkracht groep 6 fulltime - De Klimop

Ons verhaal

Stichting BOOR draagt zorg voor kwaliteit in het onderwijs. (speciaal) Basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. Ongeveer 80 scholen vallen onder onze stichting, waaronder De Klimop.  

Wij laten kinderen op onze school ontdekken wie ze zijn en waar persoonlijk talent en kansen liggen om deel te kunnen nemen aan een maatschappij die sterk verandert en soms onvoorspelbaar is. Aandacht voor talentontwikkeling is belangrijk omdat het een investering is in de toekomst. Dat vraagt naast kennis en inzicht in eigen mogelijkheden om creativiteit en flexibiliteit. Er wordt ook een beroep gedaan op verantwoordelijkheid, samenwerking en reflectief vermogen.Wij geven ons onderwijs in een sfeer van vertrouwen, veiligheid en rust omdat dat voorwaardelijk is voor kinderen om goed onderwijs te kunnen ontvangen.

Kernwaarden op onze school: 

Betrokken

Duurzaam

Verbinding

Lef

Open

Ons verhaal, jouw visie als leerkracht

Profiel van De Klimop:

-  In onze school hebben we oog voor de uniciteit van iedere leerling en dat maakt dat we doelgericht met hen werken;

-  In onze professionele schoolcultuur leidt het gedrag van alle teamleden naar de doelen van de school en naar een toename van het welbevinden van iedereen;

-  In onze school durven we keuzes te maken op het gebied van moderne middelen die een effectieve bijdrage leveren aan onderwijs en werkdrukverlichting;

-  In onze wekelijkse doelenbordsessies leren we met en van elkaar, durven we kennis te delen en nodigen we elkaar uit voor collegiale consultatie;

-  In onze school werken we vanuit ons hart: vanuit passie en bevlogenheid doen we waar we goed in zijn: lesgeven in het basisonderwijs!


Wat kan je van De Klimop en Stichting BOOR  verwachten?

Kwaliteit waarborgen! Dat doen we vooral in samenwerking met al onze medewerkers. Door de mobiliteit en flexibiliteit van onze docenten en leerkrachten tussen de BOOR scholen en onderwijsvormen te bevorderen.

Naast jouw dagelijkse werkzaamheden als Leerkracht faciliteren en adviseren Stichting BOOR en de school om jouw carrière en ‘’work-life-balance’’ in het onderwijs te bevorderen. Zo biedt BOOR mogelijkheden jouw vaardigheden en ervaring verder te ontwikkelen. Ben je bijvoorbeeld net klaar met de PABO,  dan bieden wij een traject voor startende leerkrachten waarbij je regelmatig inspiratie sessies hebt met gelijkgezinden zodat je niet alleen van elkaar leert, maar ook je eigen netwerk opbouwt. Ben je al wat verder in je carrière en wil je graag je expertise inzetten om andere scholen of teams te helpen dan biedt BOOR ook hier mogelijkheden toe. Kortom een organisatie waarbij jij je zelf zowel horizontaal als verticaal kunt ontwikkelen. Maar er is meer:

Op De Klimop werken we met studenten Pedagogiek van de Erasmus Universiteit en met studenten Toegepaste Psychologie van de Hogeschool Drechtsteden en Leiden aan de talentontwikkeling van leerlingen. Dit houdt in dat in overleg met de coördinator Talentontwikkeling een tutor wekelijks 1-op-1 of in klein groepje met een leerling aan zijn of haar doelen/talenten gaat werken. Dit gebeurt op een positieve en veelal creatieve of speelse manier. Het doel is dat leerlingen gesterkt worden in wie ze zijn en wat ze kunnen. Het is helpend in welbevinden en betrokkenheid, de belangrijkste voorwaarden die aan de basis staan van goed onderwijs. Als een leerling graag naar school komt, gaat het leren makkelijker. 

We vervullen hiermee een belangrijke opdracht vanuit het Rotterdams Onderwijsbeleid. 

Rotterdams Onderwijsbeleid:

Het mag voor kinderen niet uitmaken wat de afkomst, het inkomen of het opleidingsniveau van hun ouders is; ze krijgen gelijke kansen. Daar staan we voor in het Rotterdamse onderwijs. Met het nieuwe onderwijsbeleid ‘Gelijke kansen voor elk talent’ willen we er als gemeente, onderwijsinstellingen en kinderopvang voor zorgen dat meer kinderen een hoger en passend onderwijsniveau halen. 


Wat we van jou verwachten

Profiel van een leerkracht op De Klimop:

-   Een krachtige collega die lesgeeft op basis van de onderwijsbehoefte van iedere unieke leerling;

-   Een innovatieve en ICT-bekwame collega die gebruik durft te maken van moderne middelen voor doelgericht onderwijs  vanuit eigenaarschap bij leerlingen;

-   Een lieve collega die het onderwijs aanbiedt vanuit de relatie voor welbevinden en betrokkenheid;

-   Een inspirerende collega die flexibel, enthousiast en leergierig is en vol passie en bevlogenheid ons team versterkt;

-   Een coole collega die alle mogelijkheden van Snappet in weet te zetten,  eigenaarschap bij leerlingen creëert en werkplezier bij zichzelf realiseert.Nadere informatie en solliciteren:
Zie jij aansluiting met ons verhaal? Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Leuk! Stuur dan je C.V. en motivatie naar ons toe en aan de hand daarvan nodigen wij je uit voor een kennismakingsgesprek met één van onze Recruiters, dit kan overigens ook telefonisch. Zijn we allebei enthousiast, dan nodigen we je graag uit voor een gesprek op de school zelf en gaan we inhoudelijk dieper in op de functie en de visie van de school. Uiteraard zijn we daarna nog enthousiaster geworden van elkaar en dan is het slechts een kwestie van formaliteiten afhandelen en start jij als nieuwe aanwinst op onze school. De kinderen kijken in ieder geval al uit naar jouw komst.
Reageren of vragen?  Neem contact op via sollicitatie@stichtingboor.nl

Geplaatst op:
27 juni 2019

Reageer:
Zo snel mogelijk

Met ingang van:
1 augustus 2019

Werving:
Intern en extern

School:
De Klimop

Deelgemeente:
0

Soort dienstverband:
Vacature met uitzicht op vast dienstverband

Functiesoort:
Onderwijzend personeel