Home
BOOR i-Magazine
Scholen
Intranet
zoeken

terug naar lijst

Onderwijsassistent fulltime - De PilootOnderwijsassistent (int.) De Piloot

De Piloot is een cluster 4 school voor leerlingen van 4 tot 12 jaar. De school is direct verbonden aan het Pedologisch Instituut.
De Piloot biedt, vanuit kennis en ervaring, speciaal onderwijs en begeleiding aan kinderen met ontwikkelings- of gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. Rekening houdend met de stimulerende en belemmerende factoren van de leerling wordt een positieve bijdrage geleverd aan de groei en ontwikkeling van de leerling. De school heeft een duidelijk sociaal en gestructureerd klimaat waarbinnen de leerling zich veilig en thuis kan voelen om op een positieve manier zich verder te ontwikkelen. Binnen de school wordt samengewerkt met diverse disciplines.
De school telt op dit moment ongeveer 350 leerlingen verdeelt over 35 groepen.
Voor het personeel is het werken op De Piloot een uitdaging en een boeiende werkplek als men affiniteit heeft met de doelgroep leerlingen. Het creëren van een rustig, ondersteunend en individueel vormgegeven klimaat, waarbinnen didactische en persoonlijkheidsbegeleiding hand in hand gaan, is een mooie opgave die aan veel leerlingen weer schoolplezier geeft.
Het werkklimaat voor de medewerkers is te kwalificeren als bijzonder collegiaal, ondersteunend en zeer betrokken bij leerlingen en collega’s.

Voor de locatie Ommoord zoeken wij: 


Onderwijsassistenten (internaliserend):

 • Het betreft een tijdelijke aanstelling, met uitzicht op vast.
 • Voor minimaal 0,6 FTE – FTE 1.0.
 • We zoeken een onderwijsassistent die bekend is met de doelgroep en het werken in een speciale onderwijssetting als een voorrecht beschouwd.
 • De salarisschaal is OOP 4.

Wat verwachten wij :

Je hebt een duidelijke visie op onderwijs aan leerlingen met gedragsproblematiek en kunt deze afstemmen op de behoefte aan structuur en duidelijkheid van onze specifieke doelgroep. Je bent duidelijk en consequent en geeft je grenzen aan. Je staat stevig in je schoenen en bent altijd op zoek hoe jij kan zorgen voor de verandering van het gedrag en de ontwikkeling van het kind.

Je hebt ervaring met leerlingen met gedragsproblematiek in het S(B)O of op een reguliere school met een uitdagende populatie. Je bent enthousiast om mee te bouwen aan onze zich verder ontwikkelende school voor Speciaal Onderwijs en wilt je hiervoor inzetten.

Je staat open voor verschillende inzichten en expertises en hebt een professionele houding binnen het team. Je kan relativeren en benadert problemen oplossingsgericht. Je bent er op gericht om met collega’s en leerlingen te komen tot gemeenschappelijk gedragen doelen.

Kennis en vaardigheden :

 • Een afgeronde opleiding SPW/ SPH
 • Affiniteit met het speciaal onderwijs.
 • Enige tijd ervaring in het speciaal onderwijs is een pré, maar is niet direct noodzakelijk.
 • Duidelijk, geduldig, enthousiasmerend en oplossingsgericht.
 • Zelfstandig en flexibel.
 • Goede communicatieve vaardigheden en ICT-Vaardigheden.
 • Teamspeler.

Als je interesse hebt voor deze functie dan ontvangen we graag je motivatiebrief en CV. 
Nadere informatie en solliciteren:
Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met:
Tamara Hulshoff
E-mail: t.hulshoff@depiloot.nl
Telefoon: 010-4205314

Geplaatst op:
5 juli 2019

Reageer:
Zo snel mogelijk

Met ingang van:
1 augustus 2019

Werving:
Intern en extern

School:
De Piloot

Deelgemeente:
Alexander

Aantal wtf/fte:
0,6 -1,0

Salarisschaal:
4

Dagen:
ma,di,wo,do,vrij

Soort dienstverband:
Vacature met uitzicht op vast dienstverband

Functiesoort:
Onderwijsondersteunend personeel