Home
BOOR i-Magazine
Scholen
Intranet
zoeken

terug naar lijst

Bovenschools Directeur - Bovenschoolse directie

Bovenschools directeur

 
Ons verhaal

Stichting BOOR staat voor kwaliteit en onderwijs. Met 3800 medewerkers en ongeveer 80 scholen dragen wij zorg voor het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken.


Maximale kansen creëren voor kinderen en jongeren. Daar staan wij voor. Zij worden volwassen wereldburgers die bijdragen aan een rechtvaardige samenleving en weten hoe zij hun talenten daarvoor kunnen benutten.


Aan jou de taak als Bovenschool Directeur om samen met je team, bestaande uit de directeuren van het primair onderwijs, te werken aan de dagelijkse aansturing en de langere termijn aansturing van een deel van het primair openbaar onderwijs in Rotterdam. Met je team werk aan je aan de strategische doelstellingen, het continu verbeteren van het onderwijs klimaat en aan talentontwikkeling binnen het onderwijs van zowel de leerling als de medewerker. Je bent verantwoordelijk voor het integraal leidinggeven, binnen het bestuurlijk kader, aan een groep scholen (minimaal 10) en medeverantwoordelijk voor de sector (S)BAO. Je werkt aan een meerjaren sturing op de sector vanuit de strategie van BOOR én vanuit scholen (subsidiariteit). Het gevolg van jouw acteren als leider (Bovenschools Directeur) is dat je een verbindende schakel tussen school-sector-BOOR bent. Dit komt omdat je inspirerend en dienend leidinggeeft en dit doet vanuit een opbrengstgerichte invalshoek.


Je werkt vanuit de globale strategische beleidskaders van BOOR (CvB) en relevante wet- en regelgeving. Daarbinnen is je beoordeling op de bruikbaarheid, de consistentie en de afstemming van het beleid en de adviezen en op behaalde vooraf vastgelegde resultaten een van je verantwoordelijkheden. Je eerste verantwoordelijkheid is het nemen van besluiten inzake het mede ontwikkelen, vaststellen en uitvoeren van strategische doelen met een lange termijneffect op de sector (meerdere jaren).


Wat we van jou verwachten?

We verwachten dat je een brede (theoretische) kennis van de sector en relevante in- en externe ontwikkelingen hebt. Dat je kennis van maatschappelijke ontwikkelingen i.r.t. onderwijs en van beheer/bedrijfsvoering hebt. En dat je ruime ervaring hebt in leidinggeven en integraal management na streeft in je dagelijkse leiderschap. We verwachten verder dat je inzicht hebt in de samenhang tussen beleidsgebieden en de relatie sector (S)BAO en BOOR-breed. En bovenal dat je de vaardigheid en skills hebt om leiding te geven aan professionals en ontwikkelingsgericht leiderschap ontwikkelt binnen jouw verantwoordelijkheidsgebied door het vooral zelf ook te doen.


Bij BOOR hebben we de ambitie om het beste onderwijs te leveren met de beste leraren en schoolleiders. Daarom hebben we ook jouw ervaring, kennis en expertise nodig en kan je van BOOR het volgende verwachten:

• Ruimte om jouw kennis en ervaring in te zetten en je door te ontwikkelen als leidinggevende in het onderwijs.
• Je kunt opleidingen volgen en je verder ontwikkelen in de functie binnen en van de grootste onderwijsorganisaties in Nederland.
• Het werken binnen een lerende organisatie die in een continu veranderende omgeving opereert.
• Je kan je ervaring inbrengen ten behoeve van onze strategische vraagstukken op zowel scholen niveau als op BOOR breed organisatieniveau.
• Je levert met je werk een bijdrage aan de maatschappij
• Uiteraard een uitstekend salaris. De functie is ingeschaald in salarisschaal 14 (maximaal €6.264,- op basis van fulltime) conform de CAO PO.
• Vakantiegeld, pensioensopbouw en eindejaarsuitkering.
• 11 weken vakantie per jaar (op basis van fulltime).


En verder dat je;

• Vaardigheid hebt in het leidinggeven aan professionals,
• Brede (theoretische) kennis van de sector en de relevante in- en externe ontwikkelingen hebt.
• Ervaring hebt als leidinggevende in een sterk veranderende omgeving,
• In staat bent complexe problemen te analyseren,
• Op een passende wijze weet te communiceren (de aansturing van de BD-er naar een schoolleider mag verschillen!), samen te werken met de directies van de divers ingerichte scholen.
• In staat bent tot het ontwikkelen, het uitdragen en het verdedigen van ideeën/concepten/beleid,
• Procesmatig kan denken en werken met gevoel voor verhoudingen,
• Bewezen executieve vaardigheden hebt,
• Ervaring hebt in werken dan wel het mede ontwikkelen van een lerende organisatie,
• Stevig in je schoenen staat en wanneer nodig neem je een standpunt in,
• HBO-/WO werk en denkniveau hebt en beschikt over een relevante afgeronde HBO-/WO opleiding,
• Samenwerken je tweede natuur is en je bent organisatorisch sterk,
• Minimaal 36/40 uur per week beschikbaar bent,
• Gevoel voor humor hebt en goed kan relativeren.


Lees de volledige vacaturetekst in de bijlage.


Enthousiast geworden? Leuk! We zien je brief en C.V. graag per mail tegemoet. Je kunt deze mailen naar sollicitatie@stichtingboor.nl. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Renata Voss, Lid van het College van Bestuur via het secretariaat Corine Ferwerda emailadres, corine.ferwerda@stichtingboor.nl / 06-28155872 / 010-2540820. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Joyce Verschuur, Joyce.verschuur@stichtingboor.nl / 06-57169642.Document
Geplaatst op:
5 juli 2019

Reageer voor:
19 juli 2019

Met ingang van:
Per direct

Werving:
Alleen intern

School:
Bovenschoolse directie

Deelgemeente:
Centrum

Aantal wtf/fte:
1

Soort dienstverband:
Vacature met uitzicht op vast dienstverband

Functiesoort:
Management