terug naar lijst

Obs Dakpark - Leerkracht groep 5 of 6 - Obs Dakpark

Ons verhaal

 

Stichting BOOR draagt zorg voor kwaliteit in het onderwijs. (speciaal) Basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. Ongeveer 80 scholen vallen onder onze stichting, waaronder Obs Dakpark.  

Obs Dakpark staat in Delfshaven, een van de leukste buurten van Rotterdam. Delfshaven, met name Bospolder, is booming. Met het Dakpark en de hippe 4 Merwehavens op de stoep is het leuk leren, wonen en werken in Bospolder-Tussendijken. In de wijk Bospolder is veel saamhorigheid en dat is tot in school voelbaar en merkbaar. Obs Dakpark is een kleine, veilige school met een warm en vakbekwaam team. De lijntjes zijn kort. Aandacht voor kwalitatief goed onderwijs, zoveel mogelijk aansluitend bij de onderwijsbehoefte van de leerling, dat staat bij ons centraal. Het verborgen geheim van onze school is ons grote binnenterrein waar kinderen naar hartenlust veilig kunnen spelen en ravotten.
Spreekt je dit aan? Kom dan bij ons werken!


Missie en visie…. Jij en obs Dakpark, een match?
Missie

Obs Dakpark, de school waar ieder kind kan en mag groeien en bloeien!

Om nu en in de toekomst goed mee te kunnen doen in de samenleving is het behalen van goede
resultaten voor de basisvakken taal, rekenen en begrijpend lezen van groot belang. We hebben in het bijzonder veel aandacht voor taal, omdat taal de sleutel is tot alle andere vakken. Daarnaast is er volop aandacht voor de sociaal-emotionele en creatieve ontwikkeling van de leerling. De leerlingen die nu op school zitten zijn de burgers van morgen. Betrokkenheid, burgerschap en verantwoordelijkheid voor jezelf, de ander en de omgeving zijn daarbij essentiële pijlers. Door leerlingen te leren hoe belangrijk je leefomgeving is en dat je daar ook (zelf en samen) invloed op kunt uitoefenen, maak je leerlingen bewust van het feit, dat zij zelf regie over hun toekomst kunnen hebben en deze zelf kunnen beïnvloeden.
Herken jij je in deze uitgangspunten? Kom dan bij ons werken!


Visie


Obs Dakpark is een wereldschool, iedereen is er welkom. De school staat open voor iedereen, die onze normen en waarden respecteert. Onze leerlingen komen uit allerlei windstreken en hebben verschillende sociale achtergronden. Obs Dakpark wil een prettige en veilige omgeving bieden, waarin alle ruimte is om te ontdekken en te leren. We zijn een reguliere, openbare basisschool.. We helpen onze leerlingen verantwoordelijke, zelfredzame en bewuste burgers te worden. We brengen hen kennis en vaardigheden bij, stellen hoge verwachtingen en stimuleren hen steeds een stapje extra te doen. Op obs Dakpark wordt opbrengstgericht gewerkt. Zo kan elk kind leerwinst behalen en groeien naar zijn hoogst haalbare ontwikkelingsniveau.
Is dit ook jou ambitie? Kom dan bij ons werken!

 

Wat mag je van obs Dakpark en Stichting BOOR verwachten?

 

Kwaliteit waarborgen! Dat doen we vooral in samenwerking met al onze medewerkers. Door de mobiliteit en flexibiliteit van onze docenten en leerkrachten tussen de BOOR scholen en onderwijsvormen te bevorderen.

Naast jouw dagelijkse werkzaamheden als Leerkracht faciliteren en adviseren Stichting BOOR en de school om jouw carrière en ‘’work-life-balance’’ in het onderwijs te bevorderen. Zo biedt BOOR mogelijkheden jouw vaardigheden en ervaring verder te ontwikkelen. Ben je bijvoorbeeld net klaar met de PABO,  dan bieden wij een traject voor startende leerkrachten waarbij je regelmatig inspiratie sessies hebt met gelijkgezinden, zodat je niet alleen van elkaar leert, maar ook je eigen netwerk opbouwt. Ben je al wat verder in je carrière en wil je graag je expertise inzetten om andere scholen of teams te helpen dan biedt BOOR ook hier mogelijkheden toe. Kortom een organisatie waarbij jij je zelf zowel horizontaal als verticaal kunt ontwikkelen.

 

Een specifiek voor obs Dakpark geldt:

 • Een leuk, betrokken en gezellig team.
 • Een team dat positief is ingesteld richting leerlingen, leerkrachten en ouders.
 • Een team met aandacht voor duurzaam en groen onderwijs
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Een scala aan ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een mogelijke deelname in professionele leergemeenschappen
 • Een mogelijke kans op management-, coachings- of organisatorische taken
 • Een salarisschaal conform CAO
 • Een consistente schoolbrede pedagogisch/didactische benadering, gebaseerd op het opdoen van succeservaringen

Wat we van jou verwachten

 • Liefde voor je leerlingen
 • Passie voor het onderwijs
 • PABO bevoegdheid;
 • Kennis en / of ervaring met het weken in de midden-/bovenbouw;
 • Collegialiteit, flexibiliteit, geduld en relativeringsvermogen;
 • Teamplayer
 • Inzet en enthousiasme
 • Opgewekte en vrolijk humeur

Nadere informatie en solliciteren:


Zie jij aansluiting met ons verhaal? Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Leuk! Voor informatie of vragen kun je bellen/mailen met: Marja Damman 06-57693324; marja.damman@stichtingboor.nl.


Wil je direct solliciteren?

Stuur dan je C.V. en motivatie naar: sollicitatie@stichtingboor.nl
Geplaatst op:
7 juli 2020

Reageer:
Zo snel mogelijk

Met ingang van:
1 augustus 2020

School:
Obs Dakpark

Deelgemeente:
0

Aantal wtf/fte:
0,8- 1,0 fte

Salarisschaal:
L10

Soort dienstverband:
Vacature met uitzicht op vast dienstverband

Functiesoort:
Onderwijzend personeel