terug naar lijst

Teamleider bovenbouw(0,8-1,0 fte) - Olympia College

 

Gezocht: Teamleider bovenbouw op het Olympia College (0,8-1,0 fte)

Onze school

Het Olympia College is een openbare school voor Praktijkonderwijs, VMBO-PrO, VMBO-LWOO, Entree-MBO en ISK. De school bereidt leerlingen voor om zo zelfstandig mogelijk deel te kunnen nemen aan de maatschappij. De school wil leerlingen helpen hun talent te ontdekken en te ontwikkelen. Elke leerling heeft talent en wil dat laten zien. Het Olympia College maakt deel uit van SNZ en valt onder Stichting BOOR.

Onze scholengroep

Het Olympia College is onderdeel van SNZ. Samen met de Hugo de Groot, RVC de Hef en het Einstein Lyceum vertegenwoordigen wij het complete aanbod van openbaar voortgezet onderwijs in Rotterdam-Zuid. Vanuit die identiteit staan wij mede aan de basis van het Rotterdam van morgen. Zeker in deze tijd, nu Zuid in beweging komt en de versnellende vernieuwing actueler is dan ooit, ontstaat er een belangrijke opgave voor het onderwijs om aan te haken en mee te vernieuwen. Wij vinden dat onze leerlingen op Zuid, het verdienen om mee te gaan in die vernieuwing. Sterker nog, zij moeten die vernieuwing in de toekomst zelf vormgeven.  

 

Om dat te bereiken, leggen we de lat voor onszelf hoog. Met uitdagend en ambitieus onderwijs, in constante verbinding met de maatschappij, willen wij onze leerlingen opleiden tot betrokken en zelfbewuste jongvolwassenen. Om dit te realiseren, zijn wij altijd op zoek naar bevlogen onderwijzers, ondersteuners en leidinggevenden, die het Rotterdams openbaar onderwijs op Zuid verder willen ontwikkelen. Want het beste wat het openbaar onderwijs te bieden heeft, hoort hier op Zuid, vinden wij. Help jij ons de volgende stap te zetten?

 

Wat zoeken wij?
Het Olympia College zoekt een teamleider met ingang van 1 januari 2022.
Uiteraard zien we graag dat je breed inzetbaar bent in onze school en affiniteit hebt met het onderwijs aan leerlingen in het praktijkonderwijs en VMBO LWOO.

 

Wij zoeken in jou een leidinggevende die intrinsiek gemotiveerd is om het beste uit het team te halen en met ons goed onderwijs te realiseren. Iemand die zich vol overtuiging aan ons committeert. De huidige fase van de school vraagt daarnaast om een daadkrachtige leidinggevende, die als mens en professional stevig in de schoenen staat.

 

Positionering van de functie

De teamleider maakt onderdeel uit van de schoolleiding, bestaande uit de locatiedirecteur en een drietal teamleiders. De teamleider heeft een integrale verantwoordelijkheid ten aanzien van een afdeling van de school met een daarbij behorend team van medewerkers.

 

Daarnaast wordt er verdere invulling gegeven aan bijvoorbeeld specifieke portefeuilles en aanvullende taken of verantwoordelijkheden en worden er jaarlijks resultaatafspraken gemaakt voortvloeiend uit de school(jaar)plannen.

 

De opdracht

In de professionele cultuur die wij voorstaan willen we zichtbaar handelen vanuit onze kernwaarden: verbinding, betrokkenheid, nieuwsgierigheid, aandacht en verantwoordelijkheid. Dat vraagt inzet van de gehele schoolleiding. Wij zijn een voorbeeld en een verbindende schakel. Met situationele leiderschap wordt een cultuur bevorderd waarin medewerkers en leerlingen vol vertrouwen kunnen groeien in hun talent. Essentieel is de betrouwbaarheid en transparantie naar elkaar en naar het team. Er is dan ook behoefte aan eenduidige communicatie, feedback en ruimte voor reflectie.

 

De verwachtingen

Als leidinggevende geef je richting en vertrouwen en dit doe je middels het voeren van de wederzijdse dialoog en je op te stellen als een “critical friend”. Je hebt daarnaast een signaalfunctie en een voorbeeldfunctie in het uitdragen van een professionele schoolcultuur.                                           

Tevens kunnen jouw kwaliteiten ter ondersteuning ingezet worden ten behoeve van de gehele scholengroep of op één van de andere locaties. Om je functie als schoolleider volwaardig uit te kunnen oefenen voer je geen lesgevende taken (meer) uit.

 

Daarnaast verwachten we dat je minimaal 4 dagen per week beschikbaar bent. De voorkeur gaat uit naar een fulltime invulling. Er wordt uitgegaan van een HBO+ werk- en denkniveau.

 

Wat kunnen wij bieden?

Een fijn team van 90 collega’s die samen zorgen dat de leerlingen elke dag goed onderwijs krijgen in een prettige sfeer en in een veilig en schoon gebouw. Een aantal nieuwe ontwikkelingen, zoals uitvoering geven aan ons schoolplan en de renovatie van ons schoolgebouw. Een mooi onderwijsconcept waar de leer- en ontwikkelbehoefte van de leerling centraal staat en dat onder uw leiding nog verder ontwikkeld gaat worden.  

SNZ  biedt je de mogelijkheid om je breed te kunnen ontwikkelen als teamleider, door middel van scholing, training (‘on the job’) en coaching. 

De functie van teamleider is ingeschaald in schaal 12 CAO VO.

Een selectieassessment zal tijdens de tweede ronde een onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure. 

Nadere informatie en solliciteren:
Solliciteren
Er kan tot 29 november gereageerd worden op de vacature, in de week van 29 november starten  tevens de eerste gesprekken.
U kunt uw sollicitatie met CV richten aan mevrouw N. Aarab, directeur Olympia College,
via e-mailadres n.aarab@olympiacollege.nl.nl.
Website: www.olympiacollege.nl
Tel: 010 - 483 53 11

Geplaatst op:
19 november 2021

Reageer voor:
30 november 2021

Met ingang van:
1 januari 2022

School:
Olympia College

Deelgemeente:
0

Aantal wtf/fte:
0,8-1,0

Soort dienstverband:
Vacature met uitzicht op vast dienstverband

Functiesoort:
Management