terug naar lijst

Docent Nederlands en NT2 voor wie taal zeg maar echt een ding is 0.4 - 0.8 FTE - Wolfert Tweetalig

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste docent Nederlands en NT2 met bij voorkeur een eerstegraads bevoegdheid. Ben jij beschikbaar? Lees dan verder. 

 

Wolfert Tweetalig 

Wolfert Tweetalig is de grootste en bekendste tweetalige opleiding voor vwo en havo in Nederland. Wij bieden onze leerlingen eigentijds, innovatief onderwijs in een internationaal georiënteerde omgeving waarin ze leren wat het betekent om wereldburger te zijn. Niet alleen door het curriculum, maar ook door samenwerking met leerlingen in het buitenland, uitwisselingen, reizen en internationale stages. Zij leren Engels op ‘near native’ niveau te gebruiken. 

De school wil meer en veelzijdiger zijn dan een leerinstituut. Het coachingsprogramma van Wolfert Tweetalig ondersteunt onze leerlingen om vanuit een growth mindset hun zelfregulerend vermogen aan te spreken zodat zij regisseur over hun leerproces zijn. Zo dragen we eraan bij dat onze leerlingen de wereld met open vizier en vol initiatief en zelfvertrouwen tegemoet treden. 

 

Wij zijn WOLF; Wereldwijs, Ondernemend, Leergierig en Flexibel. Onderwijs aanbieden dat passend is voor de toekomst betekent, leerlingen de gelegenheid geven wereldwijs, ondernemend, leergierig en flexibel te zijn. En dat is precies wat Wolfert Tweetalig doet. 

 

Vacature docent Nederlands en NT2 

Voor de uitbreiding van ons team zijn wij per augustus 2024 op zoek naar een docent Nederlands en NT2 (bij voorkeur eerstegraads) die in zowel de onder- als de bovenbouw havo- en vwo-klassen les kan geven. Ook naar een deel van de uren kan gesolliciteerd worden. Juist op een tweetalige school heeft het vak Nederlands een belangrijke positie en vooral onze leerlingen met een anderstalige achtergrond hebben hierbij extra hulp nodig. Heb jij zin in de uitdaging om deze leerlingen vlekkeloos Nederlands te leren? 

 

Als docent Nederlands ben je creatief en flexibel in het uitvoeren van het lesprogramma en daarnaast ook goed in klassenmanagement. Je bent een didactisch talent en staat open voor vernieuwing en ontwikkelingen. De lesstof weet jij goed over te brengen en je begeleidt en coacht de leerlingen bij het behalen van hun leerdoelen. Omdat al onze leerlingen met een MacBook werken, verwachten we dat jouw digitale vaardigheden uitstekend zijn. Naast de lessen vind je het leuk om activiteiten voor de leerlingen te ontwikkelen in een internationale context. 

Past deze vacature bij jou? Solliciteer en kom met ons in contact. 

 

Wat vragen wij van jou 

  • je hebt affiniteit met het lesgeven aan leerlingen die een weerspiegeling zijn van de Rotterdamse samenleving;
  • je bent een didactisch talent en staat open voor vernieuwing en ontwikkelingen; 
  • je zorgt voor een veilige leeromgeving en bent in staat het maximale uit een leerling te halen;
  • je bent goed in klassenmanagement en je bent creatief in het uitvoeren van het lesprogramma;
  • de lesstof weet jij goed over te brengen en je begeleidt en coacht de leerlingen bij het behalen van hun leerdoelen; 
  • je digitale vaardigheden zijn up to date;
  • het ontwikkelen van activiteiten voor de leerlingen in een internationale context vind jij leuk om te doen; 
  • je bent bereid om coach (mentor) te worden;
  • je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en bent in staat om met leerlingen, ouders en collega’s op niveau te communiceren 

Wat hebben wij jou te bieden 

  • een innovatieve en initiatiefrijke werkomgeving; 
  • opleidingsmogelijkheden om je als docent en coach te ontplooien; 
  • introductieprogramma voor alle nieuwe collega’s; 
  • een MacBook van school (in bruikleen); 
  • de kans om met leerlingen op reis te gaan; 
  • een levendige personeelsvereniging. 


Nadere informatie en solliciteren:
Solliciteren?  Jouw CV en motivatiebrief in PDF-format mail je naar wtsollicitaties@wolfert.nl. Met geschikte kandidaten wordt spoedig contact opgenomen. Heb je een tweedegraads bevoegdheid of een gedeelte van de vacature, reageer dan zeker ook. 

Geplaatst op:
19 maart 2024

Reageer:
Zo snel mogelijk

Met ingang van:
1 augustus 2024

School:
Wolfert Tweetalig

Deelgemeente:
0

Aantal wtf/fte:
0.4 - 0.8

Salarisschaal:
conform CAO VO

Soort dienstverband:
Vacature met uitzicht op vast dienstverband

Functiesoort:
Onderwijzend personeel